Megszólalt az Eagles of Death Metal zenekar

2015.11.18. 17:23

A zenekar tagjai biztonságban vannak, otthon, az Egyesült Államokban, de még mindig meg vannak rémülve a pénteki merényletek miatt – derült ki az Eagles of Death Metal zenekar a Facebook-oldalára kiírt üzenetéből. Ez az a rockzenekar, amelyik a Bataclanban adott koncertet, amikor a terroristák tüzet nyitottak a nézőkre. A zenekar tagjainak sikerült elmenekülniük. A tragédiát követően csak egy rövid Facebook-üzenetet írtak ki arról, hogy együtt éreznek az áldozatokkal.

Lényegében most is megismételték ezt. Mint írták, lélekben mindazokkal a barátokkal, rajongókkal és azok családtagjaival és szeretteivel vannak, akiknek Párizsban a terroristák elvették az életét. 

Azt is írja a zenekar, hogy habár szomorúak az áldozatok, a párizsi rajongók, a családok és mindazok miatt, akiket érintett a terrorcselekmény, ugyanakkor büszkék arra, hogy egy közös cél, a szeretet és az együttérzés egyesítette az embereket. 

A zenekar köszönetet mondott a francia rendőrségnek, az FBI-nak, az amerikai és a francia külügyminisztériumnak, és mindazoknak, akik a tőlük telhető legtöbbet segítettek az "elképzelhetetlen megpróbáltatások" közepette, bizonyítva, hogy a szeretet beárnyékolja a gonoszt. 

Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM

– zárta a zenekar a bejegyzést, amiből az is kiderül, hogy egyelőre ("további értesítésig") felfüggesztették a koncertezést. 

While the band is now home safe, we are horrified and still trying to come to terms with what happened in France. Our...

Szerző: Eagles Of Death Metal2015. november 18.

A bejegyzés alatti legnépszerűbb hozzászólás gazdája azt írja, hogy feleségével ő is ott volt a koncerten, ahol őket is megpróbálták megölni, de most itt az ideje a gyógyulásnak, amit azzal kezdenek, hogy hallgatják a kedvenc zenekaruk dalait.