Varnus Xavér örökre itthagyta Magyarországot

2016.02.01. 11:03

Végleg Berlinbe költözött Varnus Xavér orgonaművész, mert végleg megunta, hogy a magyar koncertszervezők összesen 50 millió forinttal tartoznak nek, írja a Blikk. A lap szerint a legrégebbi anyagi vitája 14 éve húzódik egy önkormányzattal:

Életem egyik legsikeresebb koncertjét adtam a határ közeli városban, ahová rengeteg külföldi is eljött. Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla.

Az orgonaművésznek emellett abból is elege lett, hogy már a komolyzenei koncerteken is divat lett a playback.

Varnus Xavér Berlin elitnegyedében, Charlottenburgban talált egy két fürdőszobás, nagy balkonos eladó lakást, amit azonnal ki is akart fizetni a zsebéből előhúzott készpénzköteggel, mire udvariasan megkérték, hogy intézzék a vásárlást inkább banki átutalással. Az új lakását abból a 130 000 euróból, azaz közel 40 millió forintból vette, amit a nemrég eladott, Torontóban található, 80 négyzetméteres kertvárosi lakásáért kapott.

Ha az összeg nem tévedés, akkor Varnus Xavérnak nem csak a zenéhez, de az ingatlanbizniszhez is tehetsége van. Berlinnek ebben a negyedében ugyanis jóval drágább lakásokat találni: egy két szobás, 75 négyzetméteres lakásért 400 ezer eurót is elkérnek.

Az orgonaművész a Blikk információi szerint csak a kis budapesti garzonját tartotta meg, hogy legyen hol aludnia, amikor havonta egyszer hazalátogat az idős szüleihez. A Káli-medencében lévő, nagyapjától megörökölt, fényűző családi kastélyát, ahol eddig életvitelszerűen lakott, a birtokkal együtt a fiaira hagyta.