Visszafizetik a jegyár felét azoknak, akik deréktól lefele nem látták a Hattyúk tavát

2016.03.04. 14:27 Módosítva: 2016.03.05. 16:30

Sok néző háborgott múlt héten, amiért a Royal Russian Ballet: Hattyúk tava szombat esti előadásán, a Kongresszusi Központban az első 17 sorból nem lehetett látni a táncosokat, csak deréktól felfelé. Az első szekcióban 13 ezer forintos jeggyel csak akkor lehetett a balettosok lábát látni, ha a fejük fölé emelték, ezért az előadásról sokan hazamentek, mert a lábtechnika igen fontos része a balettnek. 

A jegyeket árusító Ticketportal most ezt közölte az érintettekkel:

"Kiértékeltük a 2016.2.27-én és 28-án a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Royal Russian Ballet - Hattyúk Tava előadásokon a rendezvényhelyszín adottságaiból kifolyólag kialakult, bizonyos helyekről a színpadra korlátolt rálátást biztosító helyzetet. A rendezvény szervezője, a Mania Promotion s.r.o. úgy döntött, hogy azon nézőknek, akik a nézőtér bizonyos földszinti, nem emelkedő szektoraiba vásároltak jegyet, vagyis konkrétan a földszint közép 4-17+E sorokba, földszint jobb 1-16+E sorokba, földszint bal 1-16+E sorokba, visszatéríti a jegy vételárának 50%-át.

ht2

A nézőtér többi részére ezen visszafizetés nem vonatkozik! Az említett visszatérítésre a legkésőbb 2016. március 11-ig postai úton feladott jegyek vásárlói jogosultak, melyeket a Ticketportal központi jegyirodájának címére kérünk elküldeni (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 49.)."

Azt kérik, a küldeményhez feltétlenül csatolják az eredeti jegyeket (jegyirodában vásárolt vagy otthon kinyomtatott), és tüntessék fel a banki adatokat valamint a vásárló telefonos, e-mailes elérhetőségeit. Az otthon kinyomtatott jegyek esetében a jegyvásárlást lebonyolító számlájára a bank visszafordítja a megfelelő összeget, jegyirodában vásárolt jegyek esetén utalásra kerül az összeg. "Az igények feldolgozása folyamatos, legkésőbb március 31-ig minden utalás és visszafordítás megtörténik" - írták.