Pintér Béla bocsánatot kérne

2016.04.07. 06:59

Pintér Béla a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, hogy csak akkor érezte, hogy mekkora következménye lesz A bajnok című darabjának, amikor meglátta az Index cikkét. Biztos benne, hogy a darab tíz év múlva is színpadon lesz, és alig várja, hogy „olyan emberek üljenek a nézőtéren, akik semmit sem tudnak a pletykáról.”

A szóban forgó pletyka egy vidéki polgármestert érint, akit a felesége egy olimpiai bajnok sportolóval csalja meg. A Heti Válasz kérdései arra utalnak, hogy a polgármester kormánypárti, de Pintér hozzátette, hogy ha ez egy ellenzékivel történik meg, akkor is megírja a színdarabot.

Ebből az előadásból nem lehet ráismerni a pletykában szereplő politikusra

- mondja Pintér a lapnak. Azt is elmondta, hogy magánemberként talán bocsánatot kérne a politikustól, de alkotóként nem, hiszen a darab az ő problémáiról, magánéleti kudarcairól szól. De bízik abban, hogy a pletyka szereplői elmennek, és megnézik A bajnokot, és azt mondják, rájuk is hatással volt a darab.

Március végén Pintér adott egy interjút a Népszabadságnak, amiben azt nyilatkozta, hogy ugyan a produkció kiindulópontja Puccini A köpeny című operája volt, egyszer beugrott neki, hogy „hogyan kellene megváltoztatni a szereplőket ahhoz, hogy igazán fájdalmas kortárs történet legyen.” Csak az írás közben szólt az egyik barátja, hogy létezik egy ilyen pletyka.