Még lehet jelentkezni az Utcazene Fesztiválra

2016.06.06. 17:30
A veszprémi utcazene fesztiválra érkezik a finn „fészer rock” zenekar is, a Steve ’n’ Seagulls Metallicával, AC/DC-vel és nagybőgővel.

A veszprémi OTP Bank Utcazene Fesztiválra érkezik Finnország legaktuálisabb exportcikke, egy extravagáns „fészer rock” banda, a Steve 'n' Seagulls, amely az AC/DC Thunderstruckját, a Led Zeppelin Black Dogját vagy a Metallica Nothing Else Matters című alapvetését is játssza dobbal, bendzsóval, nagybőgővel, mandolinnal és harmonikával újraértelmezve.

A fesztivált július 20-23. között rendezik meg Veszprémben, ami idén – a finnugor rokonnyelvű népek összetartozását hirdető nemzetközi kulturális projekt keretében – a Finnugor Kulturális Főváros is egyben.

Azok az együttesek, amelyek a finnek és még másfél tucatnyi európai együttes mellett zenélni szeretnének a fesztiválon, június 10-ig jelentkezhetnek látható és hallható bemutatkozó anyaggal. A jelentkezők közül a 20 kiválasztottat Veszprém vendégül látja, számukra naponta kétszeri étkezést és szállást biztosít, illetve a legjobbakat 1 000 000 Ft összdíjazásban részesíti: 500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége ítél oda az általuk legjobbnak választottnak.

Ne maradjon le semmiről!