Szőrmentén végül is kapcsolódnak a rókák és a birkák

Együtt 2013 PURhab 165x125x140 cm
2016.07.01. 14:58

„Nagy Gabriella az egyik kedvenc kortárs festőművészünk. Imádjuk minden színét, a zöldje pedig úgy mellbe vág, mint Chagall repülő szerelmesei, ott vannak, és nem tudsz tőlük szabadulni” – így kezdtük a Nagy Gabriella festményeiből válogató nagyképünket, és a rajongásunk azóta is töretlen

Most egy csoportos kiállításon tűnnek fel a művei, az a címe, hogy Szőrmentén, és július 2-án szombaton egy nyílik a Balatonnál a szentbékkállai Pegazus fogadóban. Ez a fogadó egyébként egykor az Esterházy családé volt, korábban dézsma- és borospinceként működött, ma egy kulturális központ, van benne étterem, bár, tartanak filmvetítéseket, koncerteket, vagy mint most: kiállításokat. A három kiállító művész: Nagy Gabriella festőművész, Kovách Gergő szobrászművész és Szöllősi Géza vizuális művész, a közös téma, ami összeköti őket: az állatok. A kiállítás augusztus 5-ig lesz nyitva.

Itt bele tud nézni a kiállításba egy kicsit, képeinkért kattintson!

Mit kell tudni a kiállító művészekről? Nagy Gabriella meghökkentő állatfestményeket készít, Kovách Gergő közmondásokat készít el szobor formájában , Szöllősi Géza kitömött állatfiguráitól pedig egyszerre lehet megijedni és nagyokat nevetni. A kiállítást Gerhes Gábor képzőművész nyitja meg, a kurátor: Nagy Mercédesz volt. 

Borítókép: Kovách Gergő: Együtt