Alig láttak valamit a nézők Pintér Tibor előadásából

2016.08.22. 12:19

Több néző is felháborodottan hagyta ott a Nemzeti Lovas Színház Gladiátor című előadását, írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy a pénteki műsor végén a közönség soraiban sokan nem tapsoltak a Siklósi Várkertben, a Nemzeti Lovas Színház szerint azonban az előadás sikeresen lement, és állótapssal háláltak meg azt a nézők.

Az elégedetlenséget a vízszintes nézőtér okozta, ami miatt a hátulsó sorokban ülők szinte semmit nem láttak a Pintér Tibor rendezte musicalből. Állítólag volt olyan család, amelyik összesen mintegy harmincezer forintot fizetett az öt belépőért, de csak a fűben ülve figyelhették, ami a színpadon történik.

"Amikor elkezdődött az előadás rögtön felálltunk, és inkább a domboldalon, a vizes füvet választottuk, mivel a legdrágább jegyárért is csak a lovasok feje búbját láttuk. A második felvonáshoz lenyúltunk egy sörpadot a büféből, mert a földön már nagyon hideg volt. Sajnos ilyen távolságból már a színészi játék nehezen megítélhető" – panaszkodott egy másik néző.

A rendezvényt szervező Publicity Aim Kft. a hibát elismerte, de azzal védekezett, hogy a magasított lelátók kialakítása drágább jegyárakat eredményezett volna, ami viszont várhatóan csökkentette volna a közönség számát. "A kockázatvállalás és a gyakran éjszakába nyúló munka a szakmánk sajátossága, ezt természetesen panasz nélkül vállaljuk, de higgyék el, elégedetlenségüket nem nyereséghajhászás vagy gondatlanság okozza. Rendkívül sajnáljuk, hogy többeknek csalódást okozott a rendezvény, és minden ésszerű lehetőséget meg fogunk ragadni, hogy kárpótoljuk önöket" – írták. Jegyeket egyébként 4000 és 6500 forint közötti összegekért lehetett az előadásra vásárolni.

Közben a siklósi önkormányzat közleményben reagált a történtekre, amelyben leírják, hogy a rendezvényszervezést egy külső rendezvényszervező cégre, a Publicity Aim Kft-re bízták. "A szervezők számonkérése természetesen nem marad el, de a felelősség elsősorban a miénk. Siklós Város Önkormányzata nevében ezúton kérünk minden kedves nézőtől elnézést a produkció szervezése miatt. Természetesen igyekszünk mindenkit kárpótolni" – fogalmaznak, majd hozzáteszik, hogy bár utólag nehéz korrekt és jó döntést hozni, ők végül úgy döntöttek, hogy azok, akik érvényes jeggyel rendelkeztek a múlt pénteki előadásra, belépőjük felmutatásával ingyen vehetnek részt a hétvégi (augusztus 26-án és 27- én tartandó)

Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon.

 Ezt egyébként több éve szintén a Publicity Aim szervezi.