120 millió forintos csalással vádolnak egy pécsi karmestert

2016.11.08. 09:04
W. Márton az ügyészség szerint ennyit csalt ki tőzsdézésre zenésztársaitól és más ismerőseitől.

A Blikk ismerteti a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratát, és a cikk szerint a Pannon Filharmonikusok több zenésze is kárvallott az ügyben:

"Ténylegesen nem befektetésre fordította az őt megbízó sértettek pénzeszközeit, befektetések végrehajtása már a megbízások elfogadása és a sértettek pénzének átvételekor sem állt szándékában, ezzel összefüggésben az őt megbízó sértetteket tévedésbe ejtette" - fogalmaz a vádirat, hozzátéve, hogy W. Márton kölcsönöket is felvett, amiket aztán nem fizetett vissza.

A Pannon Filharmonikusok vezetője, Horváth Zsolt is megerősítette, hogy több kollégáját is megkárosították: "Tudomásom van három-négy olyan kollégáról, akik rá­bízták Mártonra a pénzüket, nagyjából 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket, és nem láttak viszont egy fillért se belőle."

A Blikk megkereste W. Mártont is, aki mindent tagad: "Nem történt bűncselekmény, nem csaltam ki senkitől pénzt. A befektetőimmel a mai napig kapcsolatban állok, el fogjuk rendezni ezt az ügyet" - mondta, és azt is hozzátette, hogy nem áll a Pannon Filharmonikusok alkalmazásában. 

Az árutőzsdézéssel foglalkozó blogján csak annyit állít, hogy eredetileg karmester volt: "Eredetileg zeneszerző és karmester vagyok. 2008 legvégén kezdett érdekelni a tőzsde. Jelenleg már szinte kizárólag ebből élek.”