János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A képregény, amire vigyázzállásba vágod magad

2016.12.07. 12:36

Mi is megírtuk korábban, hogy zseniális kampánnyal próbálja meg felhívni a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) az emberek figyelmét a tüdőgyulladásra: a DeepInsight kreatív ügynökséggel ismert költők verseit adaptálták képregényes formában. Azért ismert költőkét, mert Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Kölcsey Ferenc, Arany János és Ady Endre tüdőgyulladásban halt meg, vagy szenvedett tőle sokáig.

A Csokonai, Berzsenyi, Kölcsey és  Arany versek képregényadaptációi már a kampány indulása óta, azaz három hete elérhetőek itt, az Ady Harc a nagyúrral című verséből készült képregény pedig múlt héten került fel az oldalra.

Mára megszületett a Himnusz képregényadaptációja is, amivel kapcsolatban ugye felmerülhet a "meggyalázzák a nemzeti kincset" érvelés is, de feleslegesen, mert ez a feldolgozás sem gyaláz semmit, sőt, ahogy annak idején az Anima Sound System sem tette (2000-ben a kisgazdák parlamenti interpellációban mentek nekik).

A Himnusz-feldolgozásokról egy nagy cikket mi is írtunk három éve, itt lehet elolvasni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!