Meghalt Csíky Ibolya nagyváradi színművész

2017.03.22. 15:29
Életének 72. évében, kedd este meghalt Csíky Ibolya, a nagyváradi Szigligeti Színház színművésze – közölte szerdán a színház.

Csíky Ibolya, az erdélyi színjátszás kiemelkedő személyisége 1945-ben született Kolozsváron. A helyi műkedvelők városi stúdiószínpadán lépett először közönség elé. 1965-től a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben folytatta tanulmányait, ahol 1969-ben végzett, majd haláláig a nagyváradi közönséget szolgálta. Vígjátéki és drámai szerepekben egyaránt kiemelkedő alakításokat nyújtott.

Csíky Ibolya
Csíky Ibolya
Fotó: Szigligeti Színház

Munkássága elismeréséül Poór Lili-díjjal, Szentgyörgyi István-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A nagyváradi színház társulata egy közösségi oldalon tett bejegyzésben búcsúzott a színművésztől. Azt írták, Csíky Ibolya egész életét családjának és hivatásának szentelte, mindkettőnek a legmagasabb fokon felelt meg. Öröm, szellem, felelősség, elhivatottság és szeretet sugárzott belőle a kollégái és a közönsége felé – olvasható a búcsúszövegben.

Temetésének és színházi búcsúztatásának időpontját a későbbiekben közlik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport