2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 2
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Nem maradhat kint az Orbán-plakát az ARC kiállításon

2017.09.18. 11:40

Bár nyert az ARC plakátpályázatán, így ki is állították a művét az 56-osok terén, kedden mégis átragasztják és így láthatatlanná teszik Peták Dénes Időhurok című plakátját, amelyen idősebb, mai Orbán Viktorok tartanak gumibotot a fiatal, 1988-as Orbán nyakához - jelentette be az ARC.

A plakát elkészítéséhez ugyanis - ezek szerint - a készítő nem kért engedélyt az eredeti, módosítatlan, azaz Orbán Viktorok helyett rendőröket ábrázoló, 1988. június 16-án, egy tüntetésen készült fotó készítőjétől.

Az ARC-nál ugyan azt gondolják, hogy - egyetértve több elméleti szakemberrel - egy ilyen átdolgozásnak bele kell férnie a véleménynyilvánítás jogába, ugyanakkor ők is úgy vélik, ha az eredeti fotó készítője pert indítana, azt aligha nyernék meg ezzel az érveléssel, "mivel a szerzői jogi törvény egyértelműen határozza meg az átdolgozó szabadságait és ezek közé nem tartozik bele a mű véleménycélú átdolgozása".

Hozzáteszik: "Ezen kívül sajnálatosan sem az ARC nonprofit kft.-nek, sem az átdolgozás készítőjének nem áll rendelkezésére kellő anyagi és egyéb forrás egy esetleges pereskedésre." Így pedig az érintett plakát már csak hétfőn látható, aztán valami más kerül a helyére.

Ne maradjon le semmiről!