280 ezer ember: új látogatócsúcs a Frankfurti Könyvvásáron

2017.10.16. 00:07

Ismét látogatócsúcsot döntött a világ legnagyobb könyvszakmai találkozója, a Frankfurti Könyvvásárt kereken 280 ezren keresték fel idén, jelentették be a szervezők. Az ötnapos vásáron négyezer kiállító és ezer szerző vett részt, a látogatók száma az előző évihez képest kétezerrel nőtt.

A hét végi irodalmi fesztiválon igen nagy volt az érdeklődés, 2,5 százalékkal többen voltak kíváncsaik a rendezvényekre az előző évhez képest. A vásáron csaknem 40 ezer művet mutattak be hagyományos és digitális formában, a díszvendég Franciaország volt.

A vásáron adták át Margaret Atwood kanadai írónak a német könyvszakma idei Békedíját. Atwood a tizedik írónő, aki ebben az elismerésben részesül a díj első, 1950-es átadása óta. A 77 éves író, költő „az emberiességért, az igazságosság és a tolerancia kereséséért" érdemelte ki a kitüntetést.

„A világ napjainkban közelebb van az 1930-as évek sötét napjaihoz" – vélte a kanadai író frankfurti sajtótájékoztatóján, párhuzamot vonva a fasiszta és kommunista rezsimek között, amelyek egykoron Európát uralták, írja az MTI.