David Blaine illuzionistát is nemi erőszakkal vádolják

2017.10.20. 10:23

Natasha Prince egykori fotómodell azzal vádolja az amerikai bűvészt, hogy 2004-ben Londonban megerőszakolta. A bűvészt a Scotland Yard ki akarja hallgatni, ehhez arra kérik, repüljön át Angliába. 

A fotómodell 21. születésnapja után nem sokkal ismerkedett össze Blaine-nel Londonban. A bűvész éppen azt a mutatványát fejezte be, amiben 44 napig a Temze felett élt egy üvegkalitkában, és aminek során csak vizet fogyasztott, legalábbis úgy tűnt. Az angolok imádták a bűvészt, óriási sztárnak számított, a bárokban VIP-asztalt kapott és mindenki körülrajongta. Prince is egy klubban találkozott vele először, beszélgettek, telefonszámot cseréltek, majd Prince hazament, mert másnap fotózása volt.

Éjjel kapott egy sms-t Blaine-től, hogy egy haverja házában vannak, és ugorjon át bulizni. Prince először nemet mondott, de amikor a bűvész egy autót küldetett érte, beadta a derekát. Egy hatalmas palotába vitték, ahol Blaine-nel húsz percen át csevegett, majd ittak egyet, és nagyból ez az utolsó dolog, amire a nő tisztán emlékszik. A bűvészt azzal vádolja, hogy valamit az italába kevert, amitől teljesen kiütötte magát, majd megerőszakolta, de erre csak homályosan, emlékszik, mert végig kábult volt, amiből csak néha tért magához egy-egy rémes pillanatra. 

Amikor magához tért, anyaszült meztelenül feküdt egy ágyban, Blaine pedig épen a ruháit hajtogatta. Sietve távozott, elment a fotózásra, de egész nap azon járt az agya, hogy mi is történt éjszaka. Innentől kezdve a modellként dolgozó nő depressziós, zárkózott lett, gyakran kapott hisztérikus rohamokat és inni kezdett. Blaine telefonon zaklatta még párszor, de utána ezzel felhagyott. A modellkarrierjét hamarosan befejező Prince az USA-ban kezdet újra életét, most egy galériában dolgozik, és tavaly tett feljelentést a Scotland Yardon. Arra a kérdésre, hogy miért várt 12 évet vele, azt felelte, hogy mindvégig azt hitte, az ő hibája volt minden, és ennyi időbe telt neki feldolgozni a történteket.

Blaine az ügyvédjén keresztül a sajtóval azt közölte, hogy minden vádat visszautasít, soha nem erőszakot meg senkit, így 2004-ben sem, Natasha Prince-t meg főleg nem (ez így szerepel a közleményben), és mindenben együttműködik a rendőrséggel.