Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Kerényi: Az a valami közös megegyezés alapján történt

2017.11.07. 17:41

Kerényi Miklós Gábor reagált az őt néven nevező Maros Ákos által elmondottakra, aki szerint évekkel ezelőtt bizarr büntetésként elfenekelte, amiért többször elkésett. Maros erről először nyilvánosan az Indexnek beszélt, de akkor még nem nevezte meg a zaklatóját. Kerényi most az ATV-nek nyilatkozott az ügyben:

„Ez egy szimpatikus fiatal táncos volt, természetesen homályosan emlékszem az eseményekre, mert 23 év nagy idő. Nagyon furcsa, hogy ő 23 év után jelentkezik egy ilyen történettel. Amit elmond, annak van alapja, de az én emlékezetem szerint nem pontosan így történt, és nem pontosan ez történt. De ez tulajdonképpen mindegy, mert ez csak egy vita lenne. A tény, amit ő alapvetően elismer, az arról szól, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen neki ezt bármikor joga lett volna abbahagyni, amit abba is hagyott, az ő saját elmondása szerint.”

A rendező tehát nem cáfolja Maros állítását, csak másként értelmezi a történteket. Hangsúlyozta, hogy az esetet még Maros sem minősítette szexuális zaklatásnak, és szerinte sem volt az. „Semmilyen szempontból nem volt az” – véli Kerényi, aki a fenekelést az edző-növendék kapcsolat keretében értelmezi, és ezért ami történt, szerinte nem tekinthető erőszaknak.

„Mindenféle és fajta szélsőséges, ilyen típusú esemény előfordulhat, létezhet ezekben a kapcsolatokban, abban az esetben, ha ez valakiknek a megegyezésén alapszik” – véli Kerényi Miklós Gábor.