Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marad a 2,6 milliárdos nyomravezetői díj az USA legnagyobb műkincslopási ügyében

2018.01.11. 20:47

Meghosszabbították a múlt év végén lejárt 10 millió dolláros (kb. 2,6 milliárd forintos) nyomravezetői jutalmat minden idők legnagyobb, 500 millió dolláros műkincslopási ügyében. A bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeum közleményben jelentette be, hogy a kuratórium a nyomravezetői jutalom határidő nélküli meghosszabbítása mellett döntött, „jelezve elkötelezettségét a lopott festmények visszaszerzésére".

A múzeumnál az utolsó napig reménykedtek, hogy befut egy utolsó pillanatos telefon, vagy email, ami végül hasznos információkkal szolgál, de az eredetileg 2017. december 31-e éjfélig 5 millióról 10 millió dollárra megemelt nyomravezetői díj sem segített megtalálni a még 27 éve eltűnt 13 festményt.

A rendőrnek öltözött két tettes 13 képet vitt magával, köztük Rembrandt Krisztus a viharban a Galileai-tengeren című alkotását, Vermeer A koncert című munkáját, valamint Manet és Degas egy-egy képét. Helyük azóta is üresen áll a múzeumban.

Az FBI és a múzeum is abban reménykedett, hogy a kétszeresére emelt összeg majd segít új nyomokra találni. A múzeum többször hangsúlyozta, hogy nem az elkövetők kiléte izgatja, hanem az, hogy visszakapják a műveket, írja az MTI.