Igazi kincsekkel lehet majd találkozni a jubileumi Süsü-kiállításon

2018.03.04. 10:18 Módosítva: 2018.03.04. 11:55

Több mint negyven éve láthatták első ízben a nézők a szeretnivaló egyfejű sárkány, Süsü kalandjaiból készült zenés bábfilm-sorozat első részét, a jubileum alkalmából pedig péntektől egy kiállítás is látható lesz a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen Budapesten – írja az MTI.

A születésnap alkalmából a kiállítóhely időlegesen Süsü otthonává alakul át, az interaktív kiállításon pedig nemcsak a bábokat, a helyszínt, a stúdiót, valamint eddig sosem látott kellékeket lehet majd látni, de akár szelfizhetnek is Süsüvel, beülhetnek a királyi trónszékbe és jelmezeket is felvehetnek.

A május 12-ig látható kiállításon emellett múzeumpedagógiai foglalkozásokon és közönségtalálkozókon is részt lehet majd venni, sőt még egy működő televízióstúdió is várja a látogatókat, ahol valódi trónszékből olvashatják a híreket.

A nézők először 1977 karácsonyán találkozhattak Süsüvel, a kesztyűs bábtechnikával készült, nemzetközileg is sikert aratott zenés bábjáték forgatókönyvét Csukás István írta Miroslav Nastosijevic szerb szerző rádiójátéka alapján. A munkába bekapcsolódott a rendező Szabó Attila és a bábtervező Lévai Sándor is. Az egyfejű sárkány hangja Bodrogi Gyula volt, a bábot Kemény Henrik mozgatta a bábfilm felvételein.