Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Egervári Klára

2018.03.13. 16:33

81 éves korában meghalt Egervári Klára, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja. Halálának hírét a színház jelentette be a Facebookon.

Egervári Klára 1936 áprilisában született Pécsen, az ötvenes évek első felében a Pécsi Nemzeti Színház énekkarában énekelt, 1954 és 1958 között Győri Nemzeti Színház, majd a Békéscsabai Jókai Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Szegedi Nemzeti Színház színésze volt.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházba az alapító, Ruszt József meghívására érkezett a nyolcvanas években. Itt csaknem száz darabban játszott, utoljára 1998-ban állt színpadra, 1999-ben a színház örökös tagja lett.

1990-ben Érdemes művész címmel, 1993-ban Aase-díjjal tüntették ki, életéről és pályájáról Tucsni András írt könyvet Egy színészi pálya története címmel.