Mozi épülhet a KÖKI-ben

2018.03.28. 22:07

Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester a kampányra időzítve szerda délután Facebook-oldalán jelentette be, hogy a KÖKI Terminál mozit kaphat.

"Hosszú hónapok egyeztetése után végre kijelenthető, hogy hamarosan elkezdődik egy héttermes multiplex mozi építése. A terveket már jóváhagyta a kerületi tervtanács. Ma Burány Sándor képviselő úrral az utolsó nyitott kérdéseket is sikerült tisztázni. A több, mint egymilliárd forintos beruházást a KÖKI Terminál tulajdonosa finanszírozza, a bérlő pedig egy magyar hátterű cég lesz" - írta a részleteket. Gajda reményei szerint jövőre már meg is nyithat a mozi.

A KÖKI Terminál egyik nagy hiányossága, hogy nincs benne rendes multiplex mozi. A KÖKI blog már hét éve reklamált emiatt, akkor a pláza pénzügyi és kereskedelmi igazgatója azt válaszolta, hogy KÖKI Terminál építésekor megrendelték a ház tetejére kerülő mozi terveit, és megkezdték a tárgyalásokat a lehetséges üzemeltetőkkel. A piaci klíma azonban akkor nem volt megfelelő, nem találtak üzemeltetőt egy esetleges mozira.