Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Zsebkönyvautomata nyílt a Madách téren

2018.04.11. 18:22

A Madách téren, az Örkény Színház előtt adták át szerdán az első POKET automatát, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak okostelefon méretű zsebkönyv formájában a járókelők – írja az MTI.

A mai instant világban jó, hogy megjelenik egy valódi érték is, és egy automatából már nem csak a testi, hanem szellemi és lelki szükségleteket is ki lehet elégíteni a sorozatban megjelenő irodalmi olvasmányokon keresztül.

– mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a helyszínen tartott projektindító sajtótájékoztatón, aki azt is hozzátette, hogy ez a kezdeményezés a fiatalokhoz hozza közelebb szerethető és egy hozzájuk szóló formában az olvasást és a könyvek szeretetét.

A projektért az Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek által három évvel ezelőtt alapított Sztalker csoport felelős, melynek célja az, hogy a a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen. Ennek egyik első lépése a POKET zsebkönyvsorozat, amely az olvasás mellett a csendekről és az elmélyülésekről is szól – emelte ki Vecsei H. Miklós.

A könyvsorozat öt kötettel indul, így elsőként

  • Szerb Antal Utas és holdvilág,
  • Esterházy Péter És mesélni kezdtem,
  • Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk,
  • Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója
  • és Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című köteteit lehet megvásárolni az automatából.

A projektről korábban mi is írtunk már, a tervek szerint az automatákkal forgalmas csomópontokon és köztereken találkozhat majd a közönség.