Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zsebkönyvautomata nyílt a Madách téren

2018.04.11. 18:22

A Madách téren, az Örkény Színház előtt adták át szerdán az első POKET automatát, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak okostelefon méretű zsebkönyv formájában a járókelők – írja az MTI.

A mai instant világban jó, hogy megjelenik egy valódi érték is, és egy automatából már nem csak a testi, hanem szellemi és lelki szükségleteket is ki lehet elégíteni a sorozatban megjelenő irodalmi olvasmányokon keresztül.

– mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a helyszínen tartott projektindító sajtótájékoztatón, aki azt is hozzátette, hogy ez a kezdeményezés a fiatalokhoz hozza közelebb szerethető és egy hozzájuk szóló formában az olvasást és a könyvek szeretetét.

A projektért az Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek által három évvel ezelőtt alapított Sztalker csoport felelős, melynek célja az, hogy a a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen. Ennek egyik első lépése a POKET zsebkönyvsorozat, amely az olvasás mellett a csendekről és az elmélyülésekről is szól – emelte ki Vecsei H. Miklós.

A könyvsorozat öt kötettel indul, így elsőként

  • Szerb Antal Utas és holdvilág,
  • Esterházy Péter És mesélni kezdtem,
  • Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk,
  • Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója
  • és Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című köteteit lehet megvásárolni az automatából.

A projektről korábban mi is írtunk már, a tervek szerint az automatákkal forgalmas csomópontokon és köztereken találkozhat majd a közönség.