Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napközben a strandot, este a boldogság titkát keresik

2018.04.13. 13:07

Olyan lesz, mint a Balaton Sound, csak Vácon – írtuk a VéNégy Fesztivál és Színházi találkozóról, amelyen (pont a Sounddal egy időben) szintén strandolás közben lehet meghallgatni többek között a Belgát, a Punnany Massifot, az Ivan and the Parazolt, a Tankcsapdát, Péterfy Borit, a Vad Fruttikot, a Kiscsillagot és a Quimby-t. A magyar együttesek mellett, minden nap bemutatkoznak friss bandák a V4-es országokból is.

De azért mégis lesznek elég jelentős különbségek a két fesztivál között: amíg a Sound ezer négyzetméteres techno-stéggel erősít, addig a VéNégy külföldről érkező színházi produkciókkal dob nagyot: július 5-8 között cseh, lengyel, szlovák és magyar társulatok érkeznek a Dunakanyarba.

A szervezők azt írják: nem titkolt céljuk, hogy minél több embert csábítsanak be a színházi előadásokra, így a színházjegy mellé ajándék belépő jár a Duna-parti programokra, koncertekre. 

A színházi kínálat révén a szervezők közlése szerint a látogatók megismerhetik a régió legmeghatározóbb társulatait. 

Csehországból a Svandovo Színház Sábiná Krátká: Sírj, baby sírj! című előadását hozza el. A vígjátékban öt nő, egy életvezetési tanácsadó segítségével próbál fényt deríteni a boldogság titkára. 

A Varsói Színházi Akadémia és a Łódź-i székhelyű CHOREA Theatre közösen vezetik azt a "Hamlet esettanulmány" című színházi projektet, amelynek célja a Shakespeare-i kortárs szemlélet kialakítása Stanisław Wyspiański és Jerzy Grotowski szövegein keresztül.

Szlovákiából, Nyitráról, az Andrej Bagara Színház társulata érkezik. Ők a Magyarországon született, majd Svájcban élő világhírű író Ágota Kristóf  első, A Nagy Füzet című regényének adaptációját állítják színpadra. A fekete humorral átszőtt mese, vízió egy könyörtelen, elembertelenedett világról, a háború és az azt követő ellentmondásos időszak szörnyűségeiről.

A fesztivál utolsó napján a három ország társulata, magyar színészekkel kiegészülve egy közös előadást mutatnak be, amelyet csak egyszer, ezen a napon láthat a közönség.

A fesztiválra az early bird jegyeket még a hét végéig lehet megvásárolni a fesztivál honlapján. A négy napos bérlet most még csak 9900 forintba kerül.

Ne maradjon le semmiről!