Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sör vagy Beethoven?

2018.04.25. 17:01

Csütörtök este fél nyolckor megint komolyzenét közvetítünk a Zeneakadémiáról, élőben. Az Óbudai Danubia Zenekar a Nemzeti Énekkarral kiegészülve Beethoven egyik főművét, a Missa  solemnist (ünnepi mise) adja elő.

Beethoven a szólamok magas részeivel a kórust és a négy szólistát is kőkeményen megdolgoztatja, az élő előadással járó kockázatokat ezért kevesen vállalják: a Missa Solemnis nagyon ritkán hallható koncerten.

Most viszont az Index házhoz hozza a teljes pakkot! Dőljön hátra, tekerje fel a hangerőt, és mintegy 75-80 percre adja át magát a zenetörténet egyik legfenségesebb művének. Ha a közvetítést teljes képernyőn nézi, alul az Index kommentárjait olvashatja élőben.

A négy szólista Kolonics Klára (szoprán), Kálnay Zsófia (alt), Megyesi Zoltán (tenor) és Bakonyi Marcell (basszus). A Danubiáról itt olvashat többet, a dirigens Hámori Máté, a zenekar vezetője, aki az alábbi videón beszél a holnap esti koncertről.