Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyelőre bezár a DocuArt

2018.05.17. 15:56

A facebookon jelentették be, hogy tíz évnyi "vidám, feszült, könnyes, hatékony, laza, de főleg KÖZÖS munka után" megszűnik a DocuArt Filmművészeti Központ működése a Ráday utcában. Ferencváros Önkormányzata, írják, a határozott idejű bérleti szerződés lejártával újabb pályázatot írt ki a helyiség hasznosítására, amelynek nyertesei nem a DocuArt lett.

A döntés előtt értetlenül állnak, de örömmel és hálával tekintenek vissza az elmúlt majd' tíz évre, amelyben a DocuArt a Ferencvárosi Önkormányzat által rendelkezésükre bocsájtott Ráday utca 18 szám alatti térben működhetett. Sok ezren fordultak meg náluk, sok száz dokumentumfilmet vetítettek, elemeztek, rengeteg intézménnyel, társadalmi szervezettel működtek együtt. Hogy pontosan mit értek el, és mire büszkék, az ebben a posztban olvasható.

A DocuArt az elkövetkező időszakban online folytatja a tevékenységét, mindaddig, ameddig új helyszínt nem találnak.