Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az európai lepapírozás abszurditását bemutató színészek az európai lepapírozás hiánya miatt nem tudtak fellépni

2018.05.19. 23:19

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház posztolta Facebookra a napi abszurdot. Azt írták:

"A május 21-én, délután 5 órára meghirdetett Qendra Multimedia koszovói társulat előadása, előre nem látott bürokratikus okok miatt - melyek következtében a fellépő művészek nem kapták meg a Romániába belépést biztosító vízumot – elmarad.

A helyzet iróniája, hogy az „előadás négy színésszel...” című produkció pontosan az európai „lepapírozás” abszurd helyzeteit boncolgatja, mely a szervező Színház szerint izgalmas vitatémaként szolgálhatott volna az idei TESZT látogatóinak körében."

Függöny!

A megvásárolt jegyek egyébként visszaválthatók a színház jegyirodájában, vagy a fennmaradó helyek függvényében felhasználhatók egy másik előadásra a találkozó programján belül.

"Amennyiben a vízumok kérdése a közeljövőben megoldódna, úgy az előadást a fesztivál valamely másik napján tűzzük műsorra. Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk. Megértésüket köszönjük!" - zárja posztját a színház.

A Budapesttől mindössze három órányi autóútra lévő Temesváron rendezik meg idén már 11. alkalommal a TESZT-et, azaz a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozót. "Időben mindig valamivel a valaha a legfontosabb magyar színházi fesztiválnak nevezett POSZT előtt, minden másban viszont jóval lehagyva azt" - írtuk tavaly, amikor meglátogattuk a fesztivált