Az európai lepapírozás abszurditását bemutató színészek az európai lepapírozás hiánya miatt nem tudtak fellépni

2018.05.19. 23:19

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház posztolta Facebookra a napi abszurdot. Azt írták:

"A május 21-én, délután 5 órára meghirdetett Qendra Multimedia koszovói társulat előadása, előre nem látott bürokratikus okok miatt - melyek következtében a fellépő művészek nem kapták meg a Romániába belépést biztosító vízumot – elmarad.

A helyzet iróniája, hogy az „előadás négy színésszel...” című produkció pontosan az európai „lepapírozás” abszurd helyzeteit boncolgatja, mely a szervező Színház szerint izgalmas vitatémaként szolgálhatott volna az idei TESZT látogatóinak körében."

Függöny!

A megvásárolt jegyek egyébként visszaválthatók a színház jegyirodájában, vagy a fennmaradó helyek függvényében felhasználhatók egy másik előadásra a találkozó programján belül.

"Amennyiben a vízumok kérdése a közeljövőben megoldódna, úgy az előadást a fesztivál valamely másik napján tűzzük műsorra. Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk. Megértésüket köszönjük!" - zárja posztját a színház.

A Budapesttől mindössze három órányi autóútra lévő Temesváron rendezik meg idén már 11. alkalommal a TESZT-et, azaz a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozót. "Időben mindig valamivel a valaha a legfontosabb magyar színházi fesztiválnak nevezett POSZT előtt, minden másban viszont jóval lehagyva azt" - írtuk tavaly, amikor meglátogattuk a fesztivált