Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az István, a királyból rendeznek vetélkedőt általános iskolásoknak

2018.05.29. 06:10

Idén lesz 35 éves Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király. Az évforduló alkalmából országos versenyt hirdetnek meg általános iskolásoknak, mondta a Magyar Időknek Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség producere, Szörényi Levente szerzői jogainak képviselője.

A 2018/19-es tanévben a Zikkurat által felállított alkotói és művészi stáb segíti az iskolák munkáját. Összesen négy győztes iskola lesz, amelyek a jövő évi gyermeknapon közösen előadják az István, a királyt. Ezzel párhuzamosan keresik a kisiskolások közül a legjobb szereplőket is, és velük is színre állítanak egy előadást az Arénában a jövő év őszén.

A műsort várhatóan egy online csatorna segítségével is eljuttatják a nézőkhöz.

A projektet az Emmi oktatási és kulturális államtitkársága is támogatja, mondta Rosta Mária. Az egyik márciusi kormányülésen az a döntés született, hogy 50 millió forint támogatást adnak, ami az idei Szent Korona-évben elegendő az induláshoz.

A rockoperát idén a miskolci operafesztiválon mutatják be június 11-én. Roasta Mária azt mondta: "Ez egy oratorikus verzió, nagyzenekarral, rockszekcióval, nagy vegyeskarrá bővített Honvéd Férfikarral, első osztályú szólistagárdával, az elérhető legjobb rockerekkel." Asztrik szerepét az operaénekes László Boldizsár alakítja, Istvánt és Koppányt a régi 'vetélytársak', Feke Pál és Vadkerti Imre, a tíz évvel ezelőtti A Társulat produkció győztesei. Réka szerepében Tóth Gabit láthatja a közönség. Vezényel Kesselyák Gergely".

Ezt a változatot december 17-én a Budapesti Sportarénában is bemutatják, de előtte Debrecenben, Veszprémben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is láthatja a közönség.