Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűnt egy Banksy-festmény, illetve...

2018.06.15. 09:49

A BBC és több más hírügynökség is lehozta az alábbi videót, amin elméletileg az látható, ahogy ellopnak egy Banksy-festményt Torontóban. Így:

A hír szerint a 35 000 dollárra taksált Trolley Hunters című műalkotást egy kiállításról lopták el, amin több magángyűjtemény 80 műtárgya között volt kiállítva. A The Art of Banksy névre hallgató kiállítás kurátora a névtelenségét mai napig őrző Banksy egykori ügynöke, Steve Lazarides, a kiállított műtárgyak összértéke 35 millió dollár lehet. Lazarides tíz éven át dolgozott a bristoli graffiti művésszel, aki állítólag nem tudott a kiállításról.

A rendőrségi videót elnézve azonban több kérdés is felmerül:

  • Ha tényleg egy ilyen nagy értékű kiállításról van szó, miért nem őrzik éjjel-nappal?
  • Miért úgy oson a rabló, mint aki a Rózsaszín párduc-remake-jében akarna szerepelni?
  • Noha két kamera képét láthatjuk, miért camera 01 a neve mindkettőnek?

A kiálltást szervező Starvox Exhibits elnöke szerint a rablást a kiállítás berendezése közben lopták el, de könnyen lehet, hogy ez csak egy médiahekk, amivel a kiállításnak akarnak hírverést csinálni, esetleg a kép árát felverni.

Erről a képről van szó egyébként:

NR.41343.1529002508