Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Titanicot és a Queen musicalt is meg lehet nézni jövőre Szegeden

2018.08.06. 20:55

Idén még két bemutató hátra van a Szegedi Szabadtéri Játékok programjából, de mivel ezekre már két hete minden jegy elfogyott, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy már most meghirdetik a 2019-es évad műsorát és elkezdik árulni a jegyeket is, írta az MTI.

A jövő évi programban hat saját produkció mellett 2 vendégjátékot lehet majd megnézni.

A szokásosnál egy héttel hamarabb kezdődik majd a fesztivál, június 21-én lesz az első nap, ekkor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó világ című produkcióját lehet megnézni. Ez Rózsa Sándorról és a 140 éve történt szegedi árvízről szól.

Összesen négyszer lehet majd megnézni a Queen-musicalt, a We Will Rock You-t, aminek első előadása június 28-án lesz. Július 12-én és 13-án a Szerelmes Shakespeare című film színpadi változata szerepel a műsorban, ezt Szirtes Tamás rendezte.

80 éve mutatták be először a Dóm téren Verdi Aidáját Nádasdy Kálmán rendezésében, ennek apropóján most újra meg lehet nézni az operát, július 26-án és 27-én. Itt lesz a magyarországi bemutatója a Tony-díjas Titanic musicalnek, amit augusztus 9-től játszanak majd. 

Emellett a szervezők elmondták, hogy a Dóm téri színpad fejlesztése lényegében befejeződött, de a felújítás folytatódik, a következő években le akarják cseréni a a több mint 25 éves lelátórendszert. Növekszik is a fesztivál, mert befejeződött az Újszegedi Szabadtéri Színpad felújítása. Ez Moliere Don Juanjával nyit július 19-én, majd Brecht Koldusoperáját mutatják be itt augusztus 2-án. A szervezők célja, hogy az 1200 férőhelyes újszegedi színpad a Dóm tér művészi lehetőségeivel egyenértékű játszóhellyé váljon.