Ödön
1 °C
11 °C

Magyar boros címke kapta a dizájn Oscarját

dubicz
2018.08.16. 10:57

45 ország 8600 alkotása közül a budapesti Graphasel Design Studio munkája nyerte el a dizájn Oscarjának számító egyik Red Dot-díjat idén. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok számára terveztek egy címkecsaládot, ami a csomagolás kategóriában kapta meg a 24 fős nemzetközi zsűri elismerését.

A különleges címkék a mátrai borvidék sajátságos természeti adottságait sűrítik egy absztrakt szimbólumrendszerbe. A borvidék jellegzetes természeti kincsei és jelenségei közül kiragadott formák adták a grafikák alapját, amelyek illeszkednek az adott bor sajátos íz- és illatvilágához.

„Célunk az volt, hogy a borosüvegen található címke már önmagában is azt üzenje, hogy ez a termék kívül-belül minőséget képvisel, mégis mindenki számára elérhető. Ezt jól példázza, hogy mára ezek a borok ugyanúgy megtalálhatóak a hipermarketekben, borbárokban, mint a zenei fesztiválokon. A tervezés folyamán fontos szempont volt, hogy az új brand egységes márkaképet mutasson és egyben tükrözze a borászat filozófiáját és értékeit, így a tájegység sajátos-ságai is visszaköszönnek a csomagoláson” – mondta Misztarka Eszter, a címkecsalád tervezője.

alapkategoria web
premiumkategoria web

A Red Dot Awards a világ legnagyobb és legtekintélyesebb dizájn és formatervezési díja. A sokezer pályázó között a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatóak, a korábbi években olyanok kapták meg a díjat, mint az Apple, a BMW, a Philips vagy a magyar fejlesztésű Teqball. Korábban a Zeneakadémia arculata is nyert Red Dotot, ahogy több másik magyar munka is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?