Erzsébet
1 °C
4 °C

Helyi hírek szerint nem Jordán Tamás vezeti a szombathelyi karnevált

2018.08.23. 16:21

Eltávolította a karneváli felvonulás éléről Jordán Tamást a szombathelyi városvezetés, idén 17 év után először nem ő, hanem élsportolók állnak majd a karnevál élén vonuló bigában, értesült az Ugytudjuk.hu.

Szombathelyen már szinte a Karnevál történetével egyidős az a hagyomány, hogy a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója egy bigán állva, mint a Savariát alapító Claudius császár, vezeti fel a jelmezes felvonulást.

Éppen ezért furcsa, hogy a karnevál előtt egy nappal sem Jordán Tamás, sem a fesztivált szervező Savaria Turizmus Kft. nem hallott a cseréről. Jordán Tamást telefonon értünk el csütörtök délelőtt, aki akkor még nem értesült a változásokról. Mint elmondta, ő továbbra is úgy tudja, hogy ő vonul majd a holnapi karnevál élén, de hozzátette "nem tarja elképzelhetetlennek", hogy végül úgy döntenek, ne ő legyen a bigán.

A helyi sajtó egy része közben már kész tényként kezeli, hogy idén nem Jordán vonul majd az élen.  A szocialisták a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjei közé szerették volna felvenni, hogy két biga vonuljon idén. Puskás Tivadar polgármester nem tagadta az ellenzék értesüléseit, sőt állítólag személyesen szólt oda a szervezőknek, hogy idén élsportolók vezessék fel a lovas szekéren a menetet, és úgy tűnik erről a tényről egyedül Jordán Tamást felejtették el értesíteni, aki még csütörtökön is készült a fesztiválra.

Az ügyben kerestük a karnevált szervező Savaria Turizmus Zrt.-t, ők a polgármesteri titkársághoz irányítottak minket. A titkárság választ ígért az ügyben, de azt több óra után sem kaptuk meg.

Jordánt tavaly egyébként megpróbáltak kigolyózni a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatói posztjából. A közgyűlés annak ellenére sem támogatta a kinevezését, hogy egyedüliként indult a pályázaton. Végül aztán újból indulhatott, és el is nyerte a posztot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?