A Három nővér nyerte a Vidéki Színházak Fesztiválját

2018.09.11. 13:27

Ismét kiosztották a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait, idén a debreceni Csokonai Színház Három nővér című produkciója nyerte el a legjobb előadásnak járó elismerést, írja az MTI.

Ilja Bocsarnikovsz rendezését azért méltatta a zsűri, mert "nem radikálisan megtagadva hozta létre a színházi szöveget, hanem szelíden ráépítkezett Csehov drámájára, szétszedte és újra összerakta."

Idén a kiváló színházi műhelymunkáért is odaítéltek egy díjat, amelyet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című előadásával nyert el. Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője fantasztikus előadásnak nevezte Sediánszky Nóra rendezését.

A díjátadón Szina Kinga a legjobb női alakítás díját vehette át a Győri Nemzeti Színház A vád tanúja című előadásában való játékáért. Balogh Tamásnak a legjobb férfi alakítás díját ítélték oda a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Caligula helytartója című produkciójában megformált szerepéért.

Mézes Violetta a legjobb női karakteralakítás díját kapta szintén A vád tanújában játszott szerepéért. A legjobb férfi karakteralakítás díját Szemenyei János érdemelte ki a Csárdáskirálynő című operettben, a kecskeméti Katona József Színház produkciójában való játékáért.

A Vidéki Színházak Fesztiválját a Tháliában zajló felújítás miatt ezúttal a Pesti Magyar Színházban rendezték meg, ahol szeptember 3. és 9. között nyolc előadás volt látható. A zsűri tagjai Dobák Lívia dramaturg; Lackfi János író, költő; Tóth Auguszta színművész; Hábermann Jenő producer és a közönséget képviselő Makk Zsuzsa voltak.