Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyarok kedvenc regényhőseivel graffitiztek le egy londoni falat

2018.10.03. 13:10

Londonba mentek a Pál utcai fiúk: a Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett le egy tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban. A fiúk mostantól egy belvárosi játszótér falán is láthatóak. 

A kortárs módon ábrázolt Molnár Ferenc-regényszereplőket két magyar művész, iamsuzie és Cokestd festette meg, így az alkotói szándék szerint Csónakos, Boka és Nemecsek ideálisan illeszkednek a modern londoni környezetükbe. A fal 50 négyzetméteres.

A Színes Város közleménye azt írja, a látványos street art akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulóját ünnepelve a londoniak körében népszerűsíti a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét. A Londoni Magyar Kulturális Központnak fontos célja volt az is, hogy a művészi alkotással egy helyi közösség által nap mint nap használt forgalmas közterület regenerációját segítse.

A Színes Város Csoport ezzel a festménnyel mutatkozott be - Moszkva és Berlin után - Londonban is. A jövőben a szervezet magyar munkái mellett más nagyvárosokban is tervez hasonló projekteket. 

A Pál utcai fiúk-falfestmény az alábbi címen található meg: Alf Barrett Playground, 32 Old Gloucester St, Bloomsbury, London WC1N 3AD, UK

Ne maradjon le semmiről!