Egy akcióval máris NER kompatibilis lett a Petőfi Irodalmi Múzeum

2018.10.08. 10:41

Meghackelték a Petőfi Irodalmi Múzeum tárlatát a Fülesmob Facebook-oldal képei alapján. Az oldalon megjelent galériában az látható, hogy Petri György tablójára például nagy piros felirattal azt írták ki, hogy "Eltávolítani", Petőfi Sándor írásai mellé pedig a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt trágár írásaiból közöltek néhány részletet.

Az egyik 1848-as kép mellé például az a szöveg került, hogy manapság nem biztos, hogy létrejöhetnének a Nemzeti Múzeum előtti tüntetések az új gyülekezési törvény miatt.  A képek mellé azt írták, hogy ezzel szeretnék gördülékenyebbé tenni az igazgatóváltást.

A múlt héten menesztették az intézmény igazgatóját, Prőhle Gergelyt, kirúgásában pedig  közrejátszhatott, hogy az utóbbi hónapokban ő is a kormánymédia kultúrkampfjának  célkeresztjébe került, miután a Magyar Idők publicistája szerint olyan íróknak is teret ad a múzeumban, akik gyakran kritizálni merészelik a kormányt. Erre reagálnak a tárlat új kiegészítései. Az ügy hátteréről írt cikkünket itt lehet elolvasni.