Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy akcióval máris NER kompatibilis lett a Petőfi Irodalmi Múzeum

2018.10.08. 10:41

Meghackelték a Petőfi Irodalmi Múzeum tárlatát a Fülesmob Facebook-oldal képei alapján. Az oldalon megjelent galériában az látható, hogy Petri György tablójára például nagy piros felirattal azt írták ki, hogy "Eltávolítani", Petőfi Sándor írásai mellé pedig a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt trágár írásaiból közöltek néhány részletet.

Az egyik 1848-as kép mellé például az a szöveg került, hogy manapság nem biztos, hogy létrejöhetnének a Nemzeti Múzeum előtti tüntetések az új gyülekezési törvény miatt.  A képek mellé azt írták, hogy ezzel szeretnék gördülékenyebbé tenni az igazgatóváltást.

A múlt héten menesztették az intézmény igazgatóját, Prőhle Gergelyt, kirúgásában pedig  közrejátszhatott, hogy az utóbbi hónapokban ő is a kormánymédia kultúrkampfjának  célkeresztjébe került, miután a Magyar Idők publicistája szerint olyan íróknak is teret ad a múzeumban, akik gyakran kritizálni merészelik a kormányt. Erre reagálnak a tárlat új kiegészítései. Az ügy hátteréről írt cikkünket itt lehet elolvasni.