Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Nemcsak Gerard Butler, Miley Cyrus háza is porig égett

2018.11.14. 16:43

Harmincnál is több ember halt meg a Kaliforniában tomboló erdőtűzben, az eltűntek száma pedig kétszáz fölött van. A tűz útjában lévő házakból több mint negyedmillió embernek kellett elmenekülnie, ezek közül több valóban megsemmisült a tűzben. A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

A Kalifornia északi és déli részén pusztító három nagyobb tűzvész oltásában nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, és mivel a tüzek közel vannak Hollywoodhoz is, több sztár is érintett az evakuációban és az önkéntes tűzoltásban is.

Elsőként Gerard Butler tett közzé fotót arról, ami az otthonából és az autójából maradt. "Az evakuáció után visszatértem Malibuba a házamhoz. Szívszorító idők járnak Kaliforniában. Inspiráló a tűzoltók bátorsága, lélekjelenléte és áldozathozatala. Ha megtehetitek, támogassátok ezeket a bátor férfiakat és nőket" - írta a még füstölgő romokat ábrázoló kép mellé.

Porig égett Miley Cyrus énekesnő és vőlegénye, Liam Hemsworth, Az Éhezők Viadala-filmek színészének közös otthona is. "Én a szerencsések egyike vagyok. Az állataim és ÉLETEM SZERELME biztonságban kijutottak a tűzből, és most csak ez számít. A házam már nem áll, de a családommal és a barátaimmal közös emlékeim kitörölhetetlenek. Hálás vagyok mindazért, amim maradt. Rengeteg szeretetet és hálát küldök a tűzoltóknak és a rendőrségnek!" - írta a huszonöt éves énekesnő.

A ház maradványainak fotóját aztán Liam Hemsworth posztolta: csak egy LOVE (szeretet) díszfelirat maradt kivehető a romokból. "Rengeteg malibui és a környéken élő ember veszítette el az otthonát, és én együtt érzek mindenkivel, akit érint a tűz. Malibuban töltöttem a tegnapi napot, és lenyűgöző volt, ahogyan a közösség összefogott, hogy segítsék egymást" - írta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s been a heartbreaking few days. This is what’s left of my house. Love. Many people in Malibu and surrounding areas in California have lost their homes also and my heart goes out to everyone who was affected by these fires. I spent the day in Malibu yesterday and it was amazing to see the community pulling together to help each other out in any way they can. Malibu is a strong community and this event is only going to make it stronger. Thankful for the all the great local guys that helped keep smaller fires out around my property. I love u guys. I love you Malibu. Thank you to all the hero firefighters around California. It’s going to be a journey to rebuild. Stay strong all. To help/donate visit @malibufoundation and @happyhippiefdn

Liam Hemsworth (@liamhemsworth) által megosztott bejegyzés,

A People magazin azt írja: Kourtney Kardashian és Alyssa Milano háza ép maradt, bár őket is evakuálták. Kardashian azt írta: a tűz gyakorlatilag a tornácuknál állt meg. Megsemmisült a tűzben Robin Thicke énekes-dalszerző és barátnője, a modell April Love Geary háza is.

Szintén nem lehetett megmenteni a Másnaposok viadala színésznője, Camille Gramer házát sem, de, mint írta, a tűzoltók legalább az autóját és a személyes tárgyait biztonságba tudták helyezni, őt és szomszédjait pedig még korábban evakuálták.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sadly my house couldn’t be saved. The courageous firefighters were able to save my cars and personal items recovered from my home. I thanked the fire chief and his team of firemen for all of their hard work. He took the time to explain what happened and I’m grateful for all of their hard work trying to save my home. Sad we lost our home but grateful that my family is safe. Luckily we quickly evacuated our house yesterday after a patrol car drove up the street announcing mandatory evacuations. I’m grateful for my lovely neighbors and friends who kept me informed and for their help this evening. 🙏 Thank you all for caring 💜 #woolseyfire #malibu. Special thanks to Fire Chief Rash and his brave team of firefighters. 🙏

Camille Grammer Meyer (@therealcamille) által megosztott bejegyzés,

Elveszítette az otthonát Tracy E. Bregman, a Nyughatatlan fiatalok és a Gazdagok és szépek színésznője is. A Kardashian család több tagjának, Lady Gagának, Jessica Simpsonnak és Will Smithnek is el kellett hagynia az otthonát a tűz miatt, hogy az ő ingatlanaikkal mi történt, azt egyelőre nem tudni. Orlando Bloom arról osztott meg fényképet, hogy a tűz az utcája végén tombol

Khloé Kardashian arról posztolt, hogy felszerelések vásárlásával támogatta a tűzoltókat, Rob Lowe (Szent Elmo tüze, Köszönjük, hogy rágyújtott) azt írta, fia és unokaöccse az evakuáció megszervezésében segített, és enni vitt a tűzoltóknak.

Ne maradjon le semmiről!