Nincs pénz, leáll a tánctanár képzés a kortárstánc főiskolán

2018.12.04. 21:23

A Budapest Kortárstánc Főiskola beszünteti táncművész alap- és tánctanár mester képzéseit, írja közleményében az Országos sajtószolgálaton keresztül Angelus Iván, a Budapest Kortárstánc Főiskola alapítórektora.

A közleményben azzal indokolja a döntést, hogy "a fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását".

A Főiskola addig is: 

  • biztosítja a felvett hallgatók képzésének befejezését.
  • tánctanár MA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésre a 2019/2021 időszakra 
  • táncművész BA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, önköltséges képzésre, olyan táncosok számára, akik várhatólag 2 év alatt képesek lesznek diplomát szerezni eleget téve a képzési és kimeneti követelményeknek, a rövidebb tanulmányi idő után felkészülten léphetnek sikeres művészi pályára
  • diákhitel és Erasmus támogatás továbbra is igényelhető

A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján.