Díjazták az Index videósait

-1377728948585120185 902A0713

Az Index videórovatának két munkatársát, Szilágyi Mátét és Szilli Tamást is díjazták a Szegénységről méltósággal sajtódíjon. Televízió, videó kategóriában nyertek különdíjat az Ehhez a hittantanárhoz boxer és vipera kell című videójukkal.

Ehhez a hittantanárhoz boxer és vipera kell

A Molnár-Gál Béláról készült videójuk a kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatóját mutatja be, aki hátrányos helyzetű gyerekeken és borsodi cigány családokon segít, emellett diakónusként is dolgozik - pedig eleinte nem volt könnyű dolga.

A videó a Jószolgálat-díj keretében készült, aminek az Index tavaly is a partnere volt. A videó elkészülésében, szervezésében Tóth Simon Ferenc segített.

Szilágyi Máté a videórovat egy frissebb tagja, anyagai széles palettán mozognak: forgatott Dé:nash-ről, a turulrapperről, Sztehlo Gábor által megmentett egykori gyerekekről, a csendesebb napokon pedig politikusok arcát filterezi.

Szilli Tamás több éve dolgozik a rovatban, készített már dokumentumfilmet a Fran Palermo frontemberéről, karácsonyi star warsos bábfilmet, de karrierjéből (és mindannyiunk életéből) az is kitörölhetetlen pillanat, hogy ő fedezte fel véletlenül Pumped Gabót.

A zsűri azokat a 2018-ban megjelent cikkeket, riportokat, interjúkat, tudósításokat díjazta, ahol megfelelő módon, körültekintően, méltósággal és árnyaltan mutatták be a szegénységben élők helyzetét.

Borítókép: Szilágyi Máté, Molnár-Gál Béla és Szilli Tamás Fotó:  Ajpek Orsi / Index

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla