André Kertész Nagydíjat nyert az Index fotósa

mindennapi-elet-sorozat 41 bodey-janos 982 ha-nekuenk-mennuenk-k
2019.04.04. 18:46 Módosítva: 2019.04.04. 19:00

Ma tartották a 2018-as Magyar Sajtófotó kiállítás megnyitóját. A klasszikus kategóriák díjazottjai már ismertek voltak, most viszont bejelentették a két kategóriafüggetlen nagydíj győztesét is.

A legjobb emberközpontú pályázati anyagért járó André Kertész Nagydíjat kollégánk, Bődey János kapta a Ha nekünk mennünk kell, Niki is követni fog című munkájáért. A sorozat egy születése óta többszörösen fogyatékos 26 éves lány és a szülei mindennapjait mutatja be, és előzőleg már megnyerte a Mindennapi élet kategória fődíját.

A MÚOSZ Nagydíját a szabadfoglalkozású Radisics Milán nyerte, a Hogyan formálja a víz a Földet című sorozatáért, mely korábban a Természet és tudomány kategóriájának első díját is megnyerte.

A 2018-as Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjairól, köztük kollégáink, Huszti István és Ajpek Orsi, valamint gyakornokaink, Nagy Szabolcs és Varga Dzsenifer díjairól januárban itt számoltunk be. A kiállítás április 5-től május 12-ig látható a Robert Capa Fotográfiai Központban (Budapest, Nagymező utca 8.).

Mindkét nagydíjasnak gratulálunk, kollégánk teljes fotóriportját hamarosan láthatják az Indexen.