Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A kormány támogatásával jön újra Magyarországra Nick Vujicic

2019.06.07. 11:57

Ismét Magyarországra látogat Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül született motivációs tréner. A szerb származású, de Ausztráliában született Vujicic októberben Budapesten és Erdélyben fog előadásokat tartani, írja az MTI a pénteki bejelentés nyomán.

A 36 éves, négygyermekes tréner látogatását 40 millió forinttal támogatja a Miniszterelnökség, árulta el Gulyás Gergely hivatalának egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós, aki szerint a programsorozat, a társadalmi szolidaritás, a keresztény hit és a nemzetpolitika szempontjából is kiemelten fontos.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila elmondta: az államtitkárság és a szervezők biztosítják, hogy az egyik budapesti előadáson sok gyermekvédelemben élő fiatal vehessen majd részt, Vujicic szavai ugyanis erőt és hitet adhatnak ezeknek a súlyos traumákat megélt gyerekeknek.

Nick Vujicic október 23-án (szerdán) este Kolozsváron, 24-én (csütörtökön) délelőtt Sepsiszentgyörgyön tart előadást. Október 25-én (pénteken) két előadást tart a budapesti a Papp László sportarénában: egyet délelőtt diákoknak, egyet pedig este bárki másnak.

A súlyos fogyatékossággal született Nick Vujicicet gyakran csúfolták az iskolában, emiatt nyolcévesen depressziós lett, tízévesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg. Később rájött, hálásnak kell lennie azért, hogy egyáltalán él, és hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki. Előadásaiban főleg a fogyatékosságáról, a keresztény hitről és a reményről beszél.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek