A Volt fesztivál nem ott lesz, ahol tavaly volt, hanem egy kicsit odébb

2019.06.12. 17:27 Módosítva: 2019.06.12. 19:23

Új helyszínen, a korábbi szomszédságában rendezik meg a 27. Telekom Volt Fesztivált, amely június 25-én nyílik, jelentették be egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Lobenwein Norbert alapító azt mondta: a Voltot 1993-tól a Soproni Sportcentrum területén tartották, de a helyet 2001-re kinőtték. Onnan költöztek a Lővér Kempingbe, amely 2018-ig több szomszédos területtel együtt volt otthona a fesztiválnak, de a rendezvény jövője hosszabb ideje bizonytalannak látszott, mivel nem nyílt lehetőség fejlesztésekre. 

2016-ban a Modern Városok Program keretében Sopron 1 milliárd forintos támogatást kapott egy új szabadtéri fesztiválhelyszín kialakítására. A beruházás tavasszal indult el, a Harka felé található területet közművesítették, új víz-, szennyvíz-, és csatornahálózatot építettek ki. A fesztivált idén már itt, a szokásos helyszíntől nem messze rendezik meg.

Az idei Volt fő fellépői a Slipknot, Slash, Parov Stelar, a Black Eyed Peas, a Cypress Hill, a Papa Roach és Robin Schulz lesznek, és ott ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz együttes.