Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Agresszív viselkedése miatt két operaház is megválik egy olasz sztártenortól

2019.12.06. 12:20

Megvált Vittorio Grigolotól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera is - írja a BBC-re hivatkozva az MTI. 

A londoni intézmény már egy szeptemberi tokiói előadást követően felfüggesztette a 42 éves énekest, és független vizsgálatot is indított az ügyben. Grigolo a Faust előadásának tapsrendjénél, majd azt követően tanúsított "helytelen és agresszív viselkedést", ami "messze elmarad a dalszínház dolgozóival és előadóival szemben támasztott elvárásoktól" - indokolták meg döntésüket.

Az olasz tenor idén Sir Bryn Terfel oldalán szerepelt a londoni dalszínház Tosca című előadásában, és korábban a Traviatában, a Rigolettóban és a Bohéméletben is láthatta a brit főváros közönsége.

Grigolo az Instagramon reagált az intézmények bejelentéseire. Mint fogalmazott:

Rettentően elszomorít, hogy az általam mindig is mélyen tisztelt kollégáimmal szembeni viselkedésemet az elveivel összeegyeztethetetlennek értékelte a Royal Opera House.

A tenor ugyanakkor elismerte, hogy időnként "nagyon szertelenné" válik, és ígéretet rá, hogy a történtek soha többé nem fognak megismétlődni.

A New York-i Metropolitan Opera közleményében azt írta, hogy a Royal Opera House Grigolo viselkedése miatt indított vizsgálata és az énekes felfüggesztése nyomán úgy döntöttek, hogy a tenor nem fog énekelni az intézmény mostani évadában. Grigolo a Traviatában lépett volna színpadra idén télen.