Gazdasági újságírót díjaz az Élet és Irodalom

2020.02.04. 20:27 Módosítva: 2020.02.04. 20:34

Az Élet és Irodalom munkatársai több mint tíz éve alapítottak díjat elhunyt munkatársuk, Tarnói Gizella emlékére. Az elismerést évente egy olyan újságíró kaphatja, aki az előző évben kiemelkedőt alkotott a gazdasági újságírás területén.

A díjat 2010 óta osztják ki minden év elején. Idén február 14-ig lehet rá jelentkezni. A pályázatnak kötelező formai kellékei a jelentkezést és a referenciának szánt cikkekből álló pályázati anyagot a szerkesztőség címére kell eljuttatni (1450, Budapest, pf. 84.). A díjat alapítók fenntartják a jogot, hogy a Bokros Lajos, Losoncz Miklós és Várhegyi Éva összetételű kuratórium pályázatot be nem nyújtó újságírót is díjazhasson. A díjazott százezer forintot és Gábor Áron egy alkotását kapja.

A Tarnói-díjat az elmúlt években az Index szerkesztőségének több munkatársa is megkapta. 2012-ban Haász János a gazdasági rovat akkori vezetője, egy évvel később Szentkirályi Balázs, míg 2014-ben Jenei Miklós, a gazdasági rovat jelenlegi vezetője részesült az elismerésben.