Ingyenesen elérhetővé tettek három magyar természetfilmet

2020.03.24. 10:04

A koronavírus helyzet miatt a Pannonia Entertainment későbbi időpontra halasztja a Vad erdők, vad bércek című film március 26-ra tervezett mozibemutatóját. A film alkotói, Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika a kialakult helyzetre való tekintettel ingyenesen hozzáférhetővé tették három korábbi természetfilmjüket, hogy otthonról is megnézhetőek legyenek

– írja sajtóközleményben a Pannonia Entertainment. A mozibemutató elmaradása miatt elérhetővé tett három természetfilm a Vad Szigetköz – A szárazföldi delta (2013), a Vad Kunság – A Puszta rejtett élete (2016) és a Tiltott Zóna – Harctéren a vadvilág (2017). Mind a három természetfilmet a Youtube-on közölték. A sajtóközlemény leírásából idézünk:

Vad Szigetköz – A szárazföldi delta (2013)

A Szigetköz élővilágáról szóló dokumentumfilm két főszereplője az európai hód és a nagy kormorán, a narrátor pedig Szersén Gyula. 

Vad Kunság – A Puszta rejtett élete (2016)

A Nagykunság és a Kiskunság élővilágát mutatja be epizódszerű történetekkel, a fókuszban a térséf csúcsragadozója, a hazánkból évtizedekkel ezelőtt eltűnt, majd a déli határon át újra visszatelepülő aranysakál. A film a 2. Magyar Filmhéten elnyerte a Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó díjat, a narrátor pedig Csernák János.

Tiltott Zóna – Harctéren a vadvilág (2017)

A táborfalvai katonai lőtérről és annak életteréről szóló film bemutatja az élővilágot egy olyan területen, ahol régóta harcászati gyakorlatok folynak. A tiltott zóna ellenére olyan fajok is megtalálhatók itt, amelyek szinte teljesen eltűntek az Alföldről. A narrátor Háda János.