Botond, Mózes
EUR 389,49 Ft
USD 373,35 Ft
12 °C
29 °C

73 éves korában elhunyt John Prine

2020.04.08. 22:22

73 éves korában elhunyt John Prine, legendás énekes-dalszövegíró, írja a Guardian. A zenész a koronavírus szövődményeibe halt bele. A főként folk és country zenét játszó Prine az élet számos területét feldolgozta a műveiben, írt a mindennapi élet gondjairól, magányról, háborúról és az amerikai álom kudarcáról. 

Prine ötvenéves karrierje folyamán számos slágert írt, és még a késői években is képes volt új, fiatal rajongókat szerezni, a koncertjei rendre teltházasak voltak. 

Prine Illinois államban született, Chicago környékén, Verna Hamm és Bill Prine gyermekeként. Apja gyári munkás volt, aki egy illinois-i szénbányász településről, Paradise-ból származott. A család nyaranta gyakran járt vissza a városkába, John és a bátyja Dave itt ismerkedtek meg a country zenével, és a településről szól Prine egyik leghíresebb dala is, a Paradise.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport