Több mint 27 millió fontnyi adományt gyűjtött a BBC műsora

2020.04.24. 13:01

Több mint 27 millió fontnyi (10,7 milliárd forint) adomány gyűlt össze a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére a BBC One csütörtök esti, nagyszabású jótékonysági műsora alatt, amelybe a brit sztárok mellett Vilmos herceg is bekapcsolódott, írja az MTI.

A BBC One, valamint a Comic Relief és a BBC Children in Need nevű jótékonysági szervezetek együttműködésével megvalósult The Big Night In (A nagy este otthon) című háromórás különkiadás alatt csaknem 27,4 millió fontnyi felajánlás érkezett. A brit kormány ígéretet tett rá, hogy megduplázza a végösszeget.

Az est fénypontjai közé tartozott, amikor Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája bejelentkezett, hogy Stephen Fry humoristával közösen előadjanak egy jelenetet.

A legendás Doctor Who (Ki vagy, Doki?) című sorozat elmúlt ötven évének sztárjai videoüzenetben mondtak köszönetet az igazi orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak.

Tíz év után először visszatért a képernyőre a Little Britain (Angolkák) című angol sorozat, amelynek készítői, Matt Lucas és David Walliams házi készítésű jelmezekkel adtak elő egy új jelenetet.

Az összegyűlt pénzösszeget olyan emberek támogatására fordítják szerte Nagy-Britanniában, akiknek az életére nagyon súlyos hatással van a koronavírus-járvány.