Letartóztattak egy férfit, aki a bezárt Disneylandben kempingezett

2020.05.04. 10:28

Március közepe óta zárva van az amerikai Disneyland, de ez nem akadályozott meg egy alabamai férfit abban, hogy a kalandpark egyik elhagyatott szigetén verjen tábort.

Az NPR szerint a 42 éves férfi nem tudta, hogy a régóta elhagyatott Discovery-sziget valójában magánterület, és a rendőröknek trópusi paradicsomként hivatkozott új lakhelyére. A rendőrség eljárást indított ellene, a Disney pedig kitiltotta az összes vidámparkjából.

A rendőrség szerint a férfi egyhetes kempingezést tervezett a szigeten, de a biztonságiak hamar észrevették az 1999 óta teljesen elhagyatott szigeten. A felkutatására komoly erőforrásokat fordított a rendőrség, helikopterrel, csónakokkal és járőrökkel keresték, mire megtalálták.

A 4,4 hektáros sziget korábban a Disneyland Kincses szigete volt, előtte pedig állatkertként funkcionált. 130-féle állat él a szigeten, főleg madarak, de akad galapagosi teknős és gyűrűsfarkú lemúr is. Az elmúlt években többen is beszöktek a szigetre, hogy felvételeket készítsenek a különleges helyszínről.