Nótára fakad a Dankó Rádióban Rudolf Schuster volt szlovák államfő

2020.06.04. 13:33
A nemzeti összetartozás napjának nevezett Trianon-emléknap kétségkívül szolgál meglepő hírekkel. Ilyen az is, hogy az MTI közölte: a magyarokhoz való kötődéséről beszél, emellett pedig nótázik is Rudolf Schuster, Szlovákia volt államfője a Dankó Rádiónak adott interjúban, amelyet csütörtökön hallhatnak az érdeklődők.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban – mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek, kiemelve: 

Rudolf Schustert mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

A csatornaigazgató hozzátette: Rudolf Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van.

Ha még nem lett volna elég a meglepetésekből, az interjút készítő Erdélyi Claudia azt is felidézte, hogy amikor Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel.

Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Schuster a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Minderre már nem is kell igazán sokat várni: az interjú 19 óra 4 perckor hangzik el az Az a szép – A nóta nagymesterei című műsorban.  • Hírek
  • Hitelkártya