Egy nap alatt összedobták a facebookozók a rákos fotóriporter terápiájához hiányzó összeget

2020.06.27. 22:37

Egyetlen nap alatt összegyűlt 20 millió forint a 3 gyerekes fotóriporter, Hegedűs Márta daganatos betegségének gyógykezelésére – derült ki az RTL Klub riportjából.

A 38 éves anyukának egy speciális immunkezelésre lenne szüksége, de nem felelt meg az állami támogatás feltételeinek, ezért saját magának kellene kifizetnie az összesen 16 millió 800 ezer forintba kerülő kezelést. Családja ezért kezdett adománygyűjtésbe a Facebookon.

Hegedűs Mártánál tavaly tavasszal diagnosztizáltak méhnyakrákot, de sem a műtét, sem a kemoterápia és a sugárkezelés nem hozott gyógyulást. Időközben leálltak a veséi is. Tünetei miatt nem műthető, ezért csak egy speciális immunterápia segíthet neki, ennek fedezéséhez kezdtek gyűjtésbe a közösségi oldalon, az akció 25 óra alatt sikerrel zárult. 

Nem először zárul sikerrel hasonló kampány Magyarországon, a legtöbb emberhez talán az SMA nevű ritka betegségben szenvedő kisfiú, Zente története jutott el, akinek 700 millió forintot adtak össze az emberek a világ legdrágább kezelésére. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport