A pandémia a kereskedelmi tévéket sem kímélte

KAKTUSZ 2
2020.09.12. 12:08
Eredetileg az X-Faktor 10. évadával jelentkezett volna az RTL KLUB idén ősszel, de a járvány miatt lefújták a műsor casting-ját, mert legalább ezer jelentkező közül kellett volna kiválogatni a legnagyobb tehetségeket. Az X helyett, az Álarcos Énekes tért vissza, méghozzá a tervezettnél korábban a képernyőre.

Ugyanez történt a TV2 Szárban sztár című műsorával is. A járvány kitörése idején döntött úgy a csatorna, hogy lefújja a szereplők toborzását és két év szünet után visszahozza az eredeti Sztárban sztárt, ahol hírességek bújnak ikonikus előadók bőrébe. A múlt heti adatok alapján a Sztárban sztár a hatodik legnézettebb műsor Magyarországon, több mint 600 ezer nézővel.

Betankoltak őszre a kereskedelmi tévék

Számos műsor gyártását nehezítette meg a pandémiás helyzet. A produkciók készítői rendkívül szigorú egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezettek be. Több kereskedelmi csatorna rendszeresen szűri a műsorok készítőit, de így is komoly fennakadást okoz, ha valakinél a koronavírus tünetei jelentkeznek. A Barátok közt forgatása bizonytalan időre leállt, mert az egyik stábtagról kiderült, hogy megfertőződött a vírussal. A sorozat gyártását pedig csak akkor folytatják, ha mindegyik dolgozó negatív tesztet produkált.

RTL KLUB

Az RTL több műsora kerül(t) a tervezettnél később képernyőre, melynek a tavaszi karanténban töltött forgatásmentes időszak az oka. Ilyen a Konyhafőnök, a Drága örökösök és A mi kis falunk is. Az Apatigris második évada és A Tanár negyedik szériája a legszigorúbb egészségügyi intézkedések mellett zavartalanul forog. A készítők már jövő évi epizódokat gyártják, idén az eggyel korábbi évadok lesznek láthatók. Az X-Faktor helyére beugró Álarcos Énekes második évadát nem veszélyezteti a koronavírus újabb hulláma, az adások nagy részét már leforgatták. Az új epizódot közel 800 ezren látták múlt héten vasárnap, ami valamelyest elmarad a korábbi évad egy-másfél milliós nézettségétől, de így is vezeti a legnézettebb műsorok listáját.

TV2

A csatorna teljesen átszervezte az őszre tervezett műsorok gyártását a vírus első hulláma alatt. Az Ázsia Expressz forgatását elhalasztották, helyette egy új műsor, a Farm VIP jelentkezik, melynek készítése rendben lezajlott és hamarosan a nézők is láthatják. Szintén ősszel jelentkezik a Nicsak, ki vagyok? második évada, amelyet ezúttal nem élőben sugároz a TV2. Az adásokat nyáron vették fel és Sztárban a sztár fináléja után kerül képernyőre.

A sorozatok forgatásával is előrement a TV2. A Bödörék, a Mintaapák forgatása folyamatosan zajlik a legnagyobb biztonsági óvintézkedések mellett. Persze a TV2 arra is felkészült, ha az élet újra felülírja terveiket, mert, ha valamit megtanultak az elmúlt hónapokban, az az, hogy mindig készen kell állni az újratervezésre.

Viasat csoport (Sony Pictures Television)

A Viasat több saját készítésű műsorral erősít az ősszel. Ilyen többek között lesz a brit Celebs in Solitary, ami egy valódi anti-social kísérlet, mely celebeket állít olyan kihívás elé, amelyben lesz lehetőségük megmutatni, meddig bírják elszigetelten a külvilágtól – információ, telefon, közösségi média, emberi kapcsolatok nélkül.

A hazai gyártású sorozatok a Totalcar autósmagazin, az Észbontók című vetélkedő, valamint a Feleségek luxuskivitelben epizódjainak nagy része már az utómunkánál tart. A produkciók készítésénél eddig minden rendben volt. A hiányzó részek forgatásánál pedig a legszigorúbb egészségügyi előírások szerint dolgoznak. 

Kapcsolódó

Hétfőtől koronavírus miatt leállítják a Barátok közt forgatását

Az RTL Magyarország azt nem árulta el, hogy a stábtagok közül ki fertőződött meg.