Elkészült az Avatar folytatása

2020.09.30. 06:31

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek – tájékoztatott a Variety.com. Az Oscar-díjas rendező korábbi volt kedvenc színészével, illetve a leköszönt kaliforniai kormányzóval, Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett online videókapcsolatban. Az osztrák származású világsztár az általa szervezett bécsi klímacsúcs alkalmából hívta fel az Új-Zélandon dolgozó kollégáját, aki nemcsak a high-tech berendezések szenvedélyes megszállottja, de maga is szívügyének tekinti a környezetvédelmet.

A koronavírus minket is ugyanúgy érintett, mint mindenkit. Vesztettünk négy és fél hónapot a produkcióból. Így aztán az Avatar 2-t csak egy évvel később mutatják be a mozikban, majd 2022 decemberében. Ebből nem következik, hogy lesz még egy évem befejezni, mivel aznap, amikor elkészül az Avatar 2., máris elkezdünk dolgozni az Avatar 3. befejezésén

– osztotta meg a Titanic rendezője. Arról is beszélt az amerikai filmkészítő, hogy Új-Zélandon zajlik a forgatás, ahol az Avatar 2. összes jelenetét felvették már, és az Avatar 3. pedig 95 százalékban kész.

James Cameron több szempontból is szerencsés választásnak nevezte azt a döntést, hogy évekkel ezelőtt Új-Zélandot választották forgatási helyszínül az Avatarhoz.

Itt készítettük az eredeti filmet, és az ország a járvány kezelése szempontjából a világon a második legjobban teljesítő országnak bizonyult

– mondta a Terminátor 1–2. rendezője.

A film forgatását márciusban kellett megszakítani a koronavírus-járvány miatt, a produkció producere,  Jon Landau május 21-én jelentette be, hogy a stáb és a szereplők is visszatérnek Új-Zélandra, és folytatják a munkát.

Arnold Schwarzenegger hiába próbálkozott régi barátjánál, a direktor a híres sci-fi-film folytatásáról szűkszavúan csak annyit árult el, hogy ő hisz a titokzatosságban és a nagy meglepetésben.

Kapcsolódó

Karantén vár az Avatar-filmek alkotóira

A rendező és a stáb egy része megérkezett Új-Zélandra, hogy a folytatáson dolgozzanak, de 14 napig nekik is várniuk kell.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek