Zenés indiai film készül Agatha Christie regényéből

2020.11.10. 13:54
Agatha Christie-regényre épülő film készül Bollywoodban. Ez az első eset, amikor az angol írónő hagyatékkezelője indiai filmkészítővel működik együtt.

Visal Bhardvadzs indiai filmrendező csak annyit árult el a történetről, hogy egy himalájai hegyi üdülőben játszódik, ahol gyilkosság történik. Egy pár nyomozni kezd, hogy a rejtély végére járjon.

Ez a film az első, amelynél az angol írónő hagyatékát kezelő Agatha Christie Limited indiai filmessel működik együtt – olvasható a BBC hírportálján. Az írónő dédunokája, James Prichard, a hagyatékkezelő vezérigazgatója elmondta:

Számos adaptáción dolgoztunk már világszerte, és minden ország beleviszi a maga sajátosságait a produkciókba. Kétségem sincs afelől, hogy ez ezúttal is így lesz.

Az 55 éves Bhardvadzs az elmúlt két évtizedben tizenöt filmet rendezett, köztük három Shakespeare-mű modern feldolgozását. A rendező szerint két hónapon belül elkészülhet a forgatókönyv, és jövő év elején indulhat a forgatás.

Bhardvadzs Shakespeare-adaptációiban számos dal és táncjelenet is előfordult, és a rendező az új krimi esetében sem zárkózik el az énekléstől. Azt mondta:

Van egy-két karakter a történetben, aki énekes, és ha egy történetbe természetes módon beleillenek a dalok, akkor lesz ének.