Havas sem tudta összeugrasztani Elefántot és Pressert

fortepan 191087
2020.12.01. 08:22
Molnár György „Elefánt”, az Omega együttes gitárosa szereti és tiszteli Presser Gábort, eszébe sincs bántani, és fogalma sincs milyen mondatokat tulajdonított neki Havas Henrik frissen megjelent könyvében.

Rossz írónak tartja Presser Gábort Havas Henrik. Ezt a Havas megmondja című tévéműsorában tartotta fontosnak leszögezni, majd felmutatta saját legújabb könyvét, és fel is olvasott belőle pár rövid részletet.

Presser Gábor önéletrajzi könyvét – melyet az újságíró szerint kár volt megírni –  november 16-án mutatták be. Havas Benkő Lászlóról írta a sajátját, előtte többször beszélgetett a már nagybeteg zenésszel. Havas 29. könyve két nappal a zenész halála után, november 20-án meg is jelent.

Havas saját műsorában idézte könyvéből többek között Molnár György „Elefánt”, az Omega együttes gitárosa néhány mondatát, aki szerint: 

„A szerzői jogdíjakkal az elején egészen más volt a helyzet, a Pici rátenyerelt a dalokra, 80–90 százalékig ő kaszálta be a pénzt. Az elején úgy működött, hogy hozzá ment a sok pénz, hozzánk meg a nem sok pénz.”

Megkérdeztük Molnár Györgyöt, aki azt mondta, nem látta Havas Henrik műsorát, és fogalma sincs, mint idézett tőle az újságíró:

Mindenki, aki valaha az Omegában játszott, legendás zenész. Presser is az. Picit szerettem, és ma is szeretem. Nem tudom, mit mondott a nevemben Havas Henrik, de számomra sokkal fontosabb a szeretet bármi másnál. Egymás után temetjük el a barátainkat, akikkel csodálatos dolgokat értünk el, éltünk át. Ez a fontos, nem a veszekedés.

(Borítókép: Omega együttes: Molnár György, Benkő László, Presser Gábor, Kóbor János, Laux József és Mihály Tamás 1969-ben a Margitszigeten. Fotó: Szalay Zoltán / FORTEPAN)