Ha megunta a nyusziját, malacát, van, ahol örökbe fogadnák

IMG 2952
2020.12.02. 15:45
Kisállat-örökbefogadási programot indít a Katica Tanya.

Somogy megyében, a Zselic szívében található 13 hektáron fekvő élményközpont vírusmentes időkben igazi, családoknak való földi paradicsom. Most, a pandémia alatt bővítenék kisállat-állományukat: befogadnánk a megunt házi nyulakat és elmagányosodott tengerimalacokat.

A Tanya mindig is így működött. Állatállományunk 20-30 százaléka nem kívánt, befogadott állatokból áll. Sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy valamiért nem tudják megtartani vásárolt, örökölt vagy nem kívánt szaporulatból származó állataikat. Pár éve így került hozzánk Huba, aki egy mangalicához beszökött vaddisznó szerelmének gyümölcseként jött világra. Csakhogy ez a gyümölcs olyan méreteket öltött, amivel a gazda már nem tudott mit kezdeni

– meséli Handó Eszter, a Katica Tanya egyik tulajdonosa.

Hubán kívül rengeteg állat található a területen, például szarvasmarha, ló, kecske. Sok városi családnak egy malac is kuriózumnak számít, de vannak itt egzotikus jószágok is, mint például láma vagy szurikáta.

Nem kell aggódni, az állatokat jól tartják, és bár a tehéntejet hasznosítják a tanyán, attól nem kell félni, hogy egyik napról a másikra mondjuk Hubából lesz a vacsora.

Vagyis: akinél a húsvétra kéretlenül ajándékozott törpenyúl fél év alatt rejtélyes módon elérte egy négyéves gyerek súlyát, és a család nem akar ketrecet készíteni az eddig „kis” szőrös kedvenc számára, télire pedig hagyná az utcákon bóklászni a fülest, az inkább adja örökbe a kis állatot.

Az állatok szállítását, azaz költöztetését a Tanya nem tudja megoldani, így azt a gazdiknak kell megoldaniuk.

(Borítókép: Katica Tanya)